Alaeddin Janid is wereldverbeteraar van het jaar 2019!

Alaeddin Janid is wereldverbeteraar van het jaar 2019!

27 september 2019 Geen categorie 0

Wat was het een bijzondere dag op 26 september op het Grootste Kennisfestival van Nederland. Stromende regen, reuring tot en met, een tv ploeg die komt en dan toch niet en uiteraard een enorm applaus en liefdevolle erkenning voor de wereldverbeteraars.

En de winnaar is: Alaeddin Janid van Happy Caravan. Hij kreeg de allermeeste stemmen van allemaal.

Alaeddin startte (zelf gevlucht Syriër, inmiddels bijna Nederlands staatsburger) scholen in vluchtelingenkampen in Griekenland. Eerst met kleine plastic tentjes en inmiddels biedt hij 400 kinderen onderwijs. Wat in die situatie hoop geeft en kans op leren en groeien. Een fundamentele behoefte van kinderen, een onvervreemdbaar mensenrecht. Ieder kind heeft onderwijs nodig.

Zijn organisatie Happy Caravan heeft nog veel nodig: Om te beginnen iemand in Nederland die hulp kan regelen. Wil jij dat een tijdje doen? Met twee uurtjes per week kun je die gasten enorm helpen.

En accuut en concreet: een vaste aanvoer van schriften, pennen, potloden et cetera. Lijkt ons iets voor een onderwijsinstelling of producent van schoolspullen. Neem contact met ons op als je daarbij kunt helpen. Of direct met Alaeddin via Facebook.

Alaeddin Janid heeft, naast eeuwige roem en een etentje, de witte schop gekregen, de wisseltrofee van voor de Leukste Onbekende Wereldverbeteraar van het jaar.

We zijn er trots op dat we alle finalisten een podium hebben kunnen bieden de afgelopen weken. En vandaag hebben we gelukkig ook via diverse media ook landelijke aandacht gegenereerd voor de wereldverbeteraars. NPO Radio5 & Radio1 en BNR. Het volgende audio-fragment is afkomstig van BNR, gemaakt door Judith Laanen.

De drie finalisten met de meeste stemmen stellen zich voor op het podium: Léon Polman, Olaf Oosterman en Alaeddin Janid.

De andere finalisten konden er niet bij zijn helaas, de ene zit in Malawi, de ander is onderweg naar de uitreiking omgedraaid om een crisis in het project af te wenden en ga zo maar door. Wat een bezielde, harde werkers.

Zo veel bezieling, kom daar maar eens om. De erkenning die ze kregen, van jullie, en van de media, heeft ze diep geraakt. Tranen van trots, moeders aan de lijn en ga zo maar door. Volgend jaar weer!