Interview met Janne Willems: gewoon 12.000 geluksmomenten verzamelen wereldwijd

Interview met Janne Willems: gewoon 12.000 geluksmomenten verzamelen wereldwijd

1 februari 2019 Stukjes Handboek 0
janne-willems

Ik begon met het verzamelen van geluksmomenten in 2010. Na wat varianten uitgeprobeerd te hebben merkte ik dat het goed werkte om in de trein mensen te vragen om een geluksmoment te tekenen van de afgelopen week. Met viltstiften, op kaartjes. En juist momenten van de afgelopen week en niet van hun leven, anders krijg je alleen maar geboortes en huwelijken.

Ze werden vrolijk van het tekenen van die recente momentjes en gingen met hun buren in gesprek. Wauw! Dat ik dat in gang kon zetten met mijn kaartjes en stiften! Dat gaf me de energie om dit bijna dagelijks te gaan doen. Na een paar jaar ging ik de wereld rond reizen en kwam ik in Noorwegen, Nepal & Nieuw Zeeland zo veel leuke mensen tegen. Op de wereldreis ben ik door 500 mensen geholpen. Dat varieerde van mensen die een slaapplek of maaltijd aanbieden, tot het geven van een laptop of het maken van een website.

In Amerika leek het wel of daar de grootste winst te behalen viel: het onderlinge wantrouwen is daar zo groot. Daar is wat ik doe het meest noodzakelijk en dus ben ik er gaan wonen. Ik doe nog steeds bijna hetzelfde, nu om vooral het vertrouwen in vreemden – dat mensen hier totaal niet hebben – te vergroten. Het lukt mij om nog steeds door te gaan, omdat als ik op straat ben het zo verwarmend voelt als ik er voor iemand kan zijn. Ik ben nog lang niet klaar!

JanneWillems.com

Meer verhalen en tips om je droom waar te maken van mensen als Janne vind je in het Handboek voor Wereldverbeteraars. Kun je nier wachten en wil de special skills leren, kijk dan eens naar onze Bouwmaand.