Mark Verhees: ‘Straks denken ze dat het om mij gaat – Help!’

Mark Verhees: ‘Straks denken ze dat het om mij gaat – Help!’

8 oktober 2019 Stukjes Handboek 0

‘Ik had ooit gewoon een baan en was carrière aan het maken. Wist ik veel. Tot op een dag mijn schoonvader overleed en dat mij flink aan het denken zette. Want wat zou ik achterlaten als ik dood zou gaan? Daar had ik met dat leven dat ik toen leidde geen bevredigend antwoord op voor mezelf.

‘Ik ging op zoek naar mezelf, verslond boeken en ontdekte de positieve psychologie. Maar door steeds op zoek te gaan naar inspiratie ontdekte ik dat ik het leuk vond om positieve spreuken te bedenken. Op een dag leek het me leuk om zo’n spreuk te delen op Twitter. Bleek daar ineens veel behoefte aan te zijn. Mijn spreuken werden door anderen gedeeld en mijn bereik groeide en groeide. Meer en meer realiseerde ik me dat positiviteit is wat ik wil achterlaten. En dan met name dat iedereen weet hoe je positief in de wereld kunt staan.

‘Ik zei mijn baan op, dat kon, want mijn vrouw werkte en zij zag dat dit was wat ik te doen heb in het leven en ze steunde me daar volledig in. We moesten gewoon met minder rondkomen, maar dat deerde ons niet en dat bleek gemakkelijker dan het vooraf leek.

‘Ik kon toen helemaal los en ben boeken gaan schrijven en seminars en online trainingen gaan geven. Terwijl ik al die dingen nooit eerder ontwikkeld had. Er ging veel meer fout dan er lukte, maar als je echt wilt, kun je alles leren, heb ik gemerkt. En ze gaan inmiddels als warme broodjes over de toonbank. Zie je wel! Ik wist wel dat ik hiermee mensen zou helpen!

‘Het was keihard werken om het boek een groot publiek te geven en dat wilde ik ook. Ik ben niet bezig met het verkopen van boeken, ik wil echt dat iedereen leert positief te kijken, naar zichzelf en naar de wereld. En ik gun iedereen wat ik daarin geleerd heb. Dát is wat ik aan het verspreiden ben, met een boek als middel. Net zoals ik zelf een middel ben. Ik vind op het podium of met mijn kop online staan nog steeds doodeng. Straks denken ze nog dat het om mij draait. Help!

‘En dan maak je de mooiste dingen mee. Mensen lieten bijvoorbeeld eens massaal weten hoe mooi ze mijn boek Vibe vonden, er verschenen tal van recensies online. Wat een hulp was dat, ik was er zo dankbaar voor dat ik een boel van die reviewers persoonlijk een cadeautje heb gestuurd.

Voor Positiviteit

Lees meer interviews en doe inspiratie op met het Handboek voor Wereldverbeteraars.

Of begin met het bouwen aan je eigen droom.