Ontdekselen: nieuwsgierig zijn naar jezelf

Iedereen heeft een symbolisch potje in zijn of haar binnenste. Daar zit van alles in: hele mooie kwaliteiten, eigenschappen en ervaringen waardoor je veel voor elkaar kunt krijgen. Er kan ook “gedoe” in je potje zitten: onhandige overtuigingen die zorgen dat je stagneert terwijl je wel verder wilt.

Ontdekselen is het symbolisch potje in je binnenste open draaien en nieuwsgierig zijn naar wat je tegen komt. Vervolgens kun je kiezen wat je wilt doen met de inhoud. Ben je er tevreden mee en laat je het zo? Of besluit je iets uit je potje te gooien wat je niet meer nodig hebt. Laat je het deksel er strak op of leg je het er naast om ruimte te geven aan dingen die je vaker wilt inzetten?

Je wordt er altijd beter van. Bewuster. Meer tevreden. Daadkrachtiger. Rustiger. Net wat jij nodig hebt.

Varianten van ontdekselen

Ontdekselgesprek 1op1

Als je het spannend vindt om je potje te openen of als je het overzicht niet hebt over alles wat er in zit is het handig om dat samen met Mieke te doen. Ze helpt je duidelijkheid te krijgen en prioriteiten te stellen. Zodat je gericht aan de slag kunt met wat je voor elkaar kunt krijgen. Of dat nou een te realiseren plan is of jezelf simpelweg beter willen voelen.

“Nu mijn potje eenmaal open is ben ik me veel bewuster van waar ik wel en geen invloed op heb. Ik weet wat ik kan aanpakken en wat ik mag laten voor wat het is. Dat geeft rust.”

Potje Ontdekselen

Deze spelvariant is geschikt voor grotere en kleinere groepen om elkaar beter te leren kennen. Het is leuk om te doen tijdens een teamdag en het resultaat is dat je elkaar eens op een andere manier spreekt dan gebruikelijk. Daardoor kun je elkaars kwaliteiten beter benutten.

“We kenden elkaar best goed, dachten we. Tot we als team ontdekselden welke kwaliteiten van elkaar we veel gerichter in kunnen zetten. Dat werkt lekkerder.”

Er zijn heel veel varianten mogelijk. Mieke Miltenburg, die het Ontdekselen ontwikkelde, maakt altijd maatwerk al naar gelang de grootte van de groep en de onderwerpen die van belang zijn. Lees haar mooie persoonlijke blog over hoe zij op het idee kwam om te ontdekselen.

Wil jij ontdekselen of met Mieke in contact om haar jouw vraag voor te leggen? Dat kan natuurlijk. Neem even contact op.

👉 CONTACT ☎️ 👈