‘Zou het me wel lukken?’

‘Zou het me wel lukken?’

14 augustus 2019 Saskia onderzoekt 0

Saskia op de Weegh, waarmaker, ontdekker en pionier onderzoekt wat op ‘avontuur zijn’ is in haar blog op deze site. Vandaag deel 1, wie weet volgen er meer.

Wat is avontuur voor mij?

Met deze vraag begon 4 jaar geleden het avontuur van het maken van mijn boek ‘Nieuwe paden banen’. Nu zit ik in hetzelfde café waar ik mezelf toen deze vraag stelde. Het is nu weer de dag na de vakantie met m’n gezin. Voor mij is dat ook nu weer het moment om even alleen te zijn en me te verbinden met mijn pad, dat wat ik te doen heb, mijn dromen en ja ook met mijn avontuur. Want wat is het een avontuur om m’n eigen pad te volgen, om ja te zeggen tegen mijn diepste verlangens en wensen. Wat wilde ik graag een boek maken toen. Wat was ik nieuwsgierig naar wat ik zou maken als ik helemaal trouw aan mezelf zou zijn, voorbij ‘hoe het hoort’ of dat wat anderen vonden. En wat vond ik het spannend om dit echt te gaan doen. Zou het me wel lukken? Zou het wel mooi worden. Zou ik blij zijn met wat ik kon maken?

Eerst heb ik nog zin om hier in stilte te schrijven en na te genieten van m’n vakantie. Want wat was het fijn om twee weken met ons gezin te zijn. Hoewel het gaan van m’n eigen weg in m’n werk me aardig lukt, vind ik dat in m’n gezin nog regelmatig lastig. Na wat botsingen in de eerste dagen, ontdekten we een mooie manier om ook onze eigen wegen te gaan. We deelden alle vier, ook de kinderen van 5 en 7 jaar, onze wensen voor de dag. Er ontstonden allemaal leuke dingen die we ook bijna allemaal konden doen! Zo was er een dag waarop ik even helemaal niks hoefde en manlief alle zorg voor de kinderen op zich nam. Zo bestelden we chocoladecroissants voor het ontbijt, de wens van de jongste, konden de kinderen naar een indoorspeeltuin, de wens van de oudste, en speelde ik met manlief zijn lievelingsspel. Vanaf dat moment namen we vaker een moment om te delen wat iedereen graag wilde, ook op initiatief van de de kinderen. Een gouden tip voor de vakantie!

En nu vier jaar later zit ik hier en kijk ik om me heen. Morgen rond ik m’n eerste expositie van zeven foto’s uit het boek af. Wat zou het mooi zijn om hier op deze plek te exposeren. Ik zie al voor me hoe de werken hier kunnen hangen, drie stuks. De ansichtkaarten en boeken erbij. Durf ik het te vragen? Ik ontdek dat ik al heb besloten om m’n wens te delen.

Even stilstaan bij wat je wensen zijn, het begin van elk nieuw avontuur, is precies wat ik hier nu ook ‘doe’ in dit café, de dag na mijn vakantie.

Leeg
is zo vol
Alleen
is zo verbonden
Alles is zo
één

En als je de wensen die oppoppen deelt, kunnen er mooie dingen gebeuren. Daarover gaat m’n volgende blog!

Naar Saskia Onderzoekt.

Saskia op de Weegh begon in 2007 voor zichzelf om haar ideale werk te ontdekken en vorm te geven. Naast het bijdragen aan organisatievernieuwing zette ze concepten neer als Glimpen en CoworkFriday. Ook begon ze met filmen, fotograferen en schrijven. In 2018 gaf ze haar eerste boek uit: Nieuwe paden banen. Op dit moment exposeert ze met de foto’s uit het boek, geeft ze lezingen en werkt ze aan de film Pure Child. Op haar plek de Mommenhoeve kun je komen solokamperen, helemaal alleen in de natuur. Ook kun je er aanschuiven bij haar Basecamp ‘A space of love’.

Saskia op de Weegh