Organisatie ontwikkeling

Uiteraard wil je dat je mensen vervulling halen uit het werk. Want je weet dat het resultaat daardoor ook verbetert en je vervolgens als organisatie op jouw manier de wereld verbetert. En soms is er een ontwikkeling nodig om én vervulling te bieden én resultaat te halen.

Waar wij mentoren van School voor Wereldverbeteraars helemaal van AAN gaan, zijn de mensen binnen organisaties die werken vanuit het hart en snappen en willen dat er een verandering nodig is. Mensen als Karsten van P2 en Barbara van de Gemeente uit de voorbeelden op de homepage.

Wij zijn rasontwikkelaars en houden er van een mooi programma neer te zetten, samen met jullie. Van een dag tot een jaar, net wat er nodig is.

Onze specialiteiten zijn mensen helpen te ontdekken, te ondernemen, te willen leren, te creëren en te verbinden. Bezieling AAN zetten.

#binden #boeien #leren #ondernemen #moed #verbinding #betekenis

Wij werken of werkten samen met Gemeente Nijmegen, Rijkswaterstaat, P2, Gemeente Almelo, Alba Concepts, ING Bank, Hogescholen en vele anderen.

Een aantal tools die wij regelmatig inzetten zijn, ter inspiratie:

Een reeks waarmaakchallenges in combinatie met teamcaching om mensen zelf eigenaar te doen zijn van de organisatieontwikkeling.

Medewerkers helpen hun eigen droom waar te maken; het maakt ze ondernemender en helpt om ze te binden en te boeien.

Met de RuimteCheck onderzoeken wij hoe medewerkers de ruimte ervaren die geboden wordt. En geven we advies over wat er nodig is om mensen meer ondernemend, creatief of lerend te maken.

Met de Ervaarring onderzoek je wat mensen betekenis geeft, binnen de organisatie, in teams. Dat geeft verbinding en richting.

Leiders in dialoog. Laidback ontmoetingen tussen leiders van divers pluimage om het eens belangeloos te hebben hoe het voor jou is, dat leiden. Leerzaam en ontwapenend. Gecureerd en invite only.