Over ons

Wij waren initiator van of intensief betrokken bij tal van bekende en minder bekende wereldverbeterende vormen die prachtig gelukt zijn en nog steeds impact hebben. Wat waren de afgelopen tien jaar een fantastisch avontuur. Ook houden wij van mensen opleiden en in de zelfdoe-modus zetten.

We zijn daarom een school begonnen, zodat jij jouw droom ook kunt waarmaken en en passant iets moois toevoegt aan de wereld. Of het daarbij horende bezielde innovatieve gedrag meer wilt kunnen laten zien in je werk.

Een school voor wereldverbeteraars. Come join us.

Ontdek hoe we jou kunnen helpen jouw dromen waar te maken: mens, team of organisatie.

Caroline Rijnbeek

Mentor

Willen

Ik ben ervan overtuigd dat we iedereen plek kunnen geven om een eigen bijdrage te leveren en samen welvaart en welzijn te creëren, door anders te organiseren (sociaal innoveren). Ik wilde daarom bedrijven helpen ontwikkelen en de sociale innovaties zichtbaar maken. Dit zou tot inspiratie kunnen leiden voor andere bedrijven en organisaties.

Doen
Samen met mijn collega’s van Syntens ben ik de MKB Krachtcentrale gestart om innovatie zichtbaar en deelbaar te maken. Daarin wisten we 80 collega’s te activeren om mee te doen, zonder budget en met veel enthousiasme. Uiteindelijk deden meer dan 2500 MKB bedrijven en kennisleveranciers mee over een periode van 7 jaar.

Leren
Ik heb geleerd dat als de ‘Missie de baas’ is, mensen ‘baas zijn in eigen (loop)baan’ en er samengewerkt wordt vanuit eigenaarschap, verantwoordelijkheid en gelijkwaardigheid, er duurzame en krachtige bedrijven ontstaan met winst en welzijn voor eenieder.

Lukken
Het is gelukt, met de verkiezing Slimste bedrijf van Nederland, om in 32 verschillende bedrijven zichtbaar te maken dat welvaart en welzijn duurzaam met elkaar te verbinden zijn. Zij zijn voorbeeld en inspiratie voor vele andere bedrijven om een soortgelijke ontwikkeling in te gaan.

www.carolinerijnbeek.nl
*
Mieke Miltenburg

Mentor

Willen
Ik wilde graag een tegenhanger van materiële verlanglijstjes en het gesprek daarover tussen ouders en kinderen stimuleren.

Doen
Om dat voor elkaar te krijgen kwam er een Win-je-Wens-kleurplaat. Een kleurplaat met ruimte voor kinderen om te tekenen wat ze graag willen ervaren. Om daarna met een groep mensen zoveel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan.

Leren
We leerden dat je gewoon om je wensen kunt vragen omdat veel mensen graag willen helpen.

Lukken
Honderden wensen werden vervuld. De wenswaarmakers waren net zo blij als de kinderen die hun droom werkelijkheid zagen worden.

www.miekemiltenburg.nl

*
Joske Elsinghorst-van Huet

Mentor

Willen
Ik wilde in 2016 mijn eigen burgerinitiatief vormgeven. Een wandelroute waarin kinderen met (groot)ouders op zoek gaan kabouterdeurtjes. Dus zit ik, 39, moeder van 3 pubers, in de opstartfase van mijn bedrijf, net na een buikoperatie met lollystokjes kabouterdeurtjes te maken.

Doen
Ik heb plezier in het maken, zie de lol van de kinderen en ouders al voor me. Ik ga er ook verhaaltjes en gedichtjes bij schrijven. Maar ik heb schroom om dit idee met de wereld te delen. ‘Neemt iemand dit wel serieus?’

Leren
En dan spreek ik Linda: ‘Het is echt leuk Joske! Ga het gewoon doen!’
Ze geeft in de periode die volgt tips, die helpen om het idee wereldkundig te maken en goed in de markt te zetten. Vrijwel iedereen die ik tref in dit traject zet zich in me vooruit te helpen met dit idee!

Lukken
April 2017 open ik de eerste kabouterroute in Groenlo en nu zijn de routes en het schrijven van gedichten en verhalen een bedrijfsonderdeel geworden. Honderden kinderen én volwassenen hebben inmiddels op een andere manier naar hun mooie omgeving gekeken en genoten! Mijn netwerk is enorm vergroot en mijn durf en zelfvertrouwen ook. Kijk maar eens op www.kabouterroute.nl!

www.overalkansen.nl

*
Juul Martin

Mentor en oprichter

Willen
Ik ontmoet zo veel mensen met de mooiste ideeën en dromen. Een flink deel van hen gaat niet op pad om ze waar te maken, omdat ze het eenvoudigweg nog niet geleerd hebben te doen. Zonde. Ik wil het ze daarom allemaal leren.

Doen
Ik ben bijna continu, als vanzelf, bezig om vormen te maken waarin mensen het waarmaken kunnen leren. Nieuwe tools ontwikkelen, verbeteren en in de markt zetten. En maatwerk voor organisaties ontwikkelen. En lekker mentor zijn.

Leren
Steeds meer ben ik me er bewust van dat wat we doen heel bijzonder is en dat ik daar minder bescheiden in mag zijn.

Lukken
Ik ben nu al trots op al die mensen die deelgenomen hebben aan onze programma’s, trots op hoe zij aan het bouwen zijn geslagen. En op ons team dat dit voor elkaar weet te krijgen.

juulmartin.nl

*