Spelen met… het leven

Methodisch improviseren linkt aan alle interactie in en met het echte leven. Met improvisatie oefeningen en andere ervaringsgerichte werkvormen ontdek je wat jouw manieren, jouw kijk op de dingen en jouw neigingen zijn. En hoe je het eventueel anders kunt doen in situaties waarin je dat zou willen.

De ene training heeft als focus makkelijker om te gaan met perfectionisme, de andere weer meer met acceptatie of omgaan met verandering. Hoewel het onderwerp kan verschillen, de manier waarop je met ‘Spelen met…’ leert is krachtig en heeft dezelfde bron.

Improvisatietrainer Cindy Pittens: “Alles in mijn trainingen gaat om mens zijn en daar iets van maken. Zelfontwikkeling en persoonlijk leiderschap dus. Wie ben je? Wat wil je graag en hoe kom je daar (heel) aan?’ 

Cindy beheerst de groeimindset, mindfulness, sociaal emotioneel leren en kan je veel vertellen over je brein en je zenuwstelsel.

cindy-pittens-spelen-training-workshop

‘Toen ik bijvoorbeeld begreep dat het brein groeit of juist slinkt als een spier, kreeg ik vertrouwen in mijn leerpotentie. Als je er gericht aandacht aan schenkt, draag je bij aan meer of minder verbindingen. Dit gaf mij vertrouwen in dat het nooit te laat is om te leren. En door de theorie achter de groeimindset besefte ik wat het betekent om weerstand te overwinnen, als iets moeilijk is. Ik leerde dat strategie kiezen en volharden, keuzes zijn.’ 

👉 Lees ook Cindy’s mooie persoonlijke blogje 👈

Laagdrempelig en speels vertaalt en verbindt zij theorie naar praktijk en deelt ze haar eigen leerervaringen met je.

“Ik ben improvisatiespeler en – trainer. Er zit zoveel wijsheid in de improvisatie-leer. Het leerde me bijvoorbeeld ervaringsgewijs dat ik een keuze had in ruimte innemen en afgeven, zonder betrokkenheid met de ander te verliezen. Het leerde me stelling te nemen, zonder zeker te weten of het klopt. En daarmee oefende ik met impact maken én fouten maken en bijbehorende spanning verdragen. “

Met methodisch improviseren, spelen, kun je dus meer regie krijgen, zodat jij jouw leven op jouw manier kunt leiden.

“Ik vind het super leuk om bij de School van Wereldverbeteraars bij te dragen aan zelfkennis en -kunde bij mensen die hun kernwaarden en ambities concreet willen vormgeven.”

Op 7 april is een mooie workshop ‘spelen met perfectionisme‘, misschien is het wat voor jou.

Zie de agenda wanneer er meer open sessies zijn. En neem contact op voor een workshop of training binnen jouw organisatie.