Jullie ervaringen met School voor Wereldverbeteraars

Training Vol vertrouwen in gesprek

Beste Elma, ik had je training niet willen missen. Je hebt een prachtig, kort en krachtig programma samengesteld. Het mooiste onderdeel daarvan vond ik het oefenen in kleine groepjes en met een trainer die tussendoor tips gaf. Daar heb ik heel veel aan (gehad)*. Ik ervaar je als een hele fijne trainer die deelnemers de ruimte geeft voor eigen inbreng. Deze training is een aanrader voor zzp’ers en werkzoekenden. Carola

* Bedankt Juul!

Carola

Ervaarring gaf me vertrouwen

Ik heb de Ervaarring als zeer fijn ervaren.

Annemieke in deze was zeer fijn om als coach/begeleider te hebben binnen dit proces. Dit kwam mede door de rust en ruimte die zij mij gaf.
De ervaarring zelf was bijzonder te noemen en waardevol voor mijn persoonlijke ontwikkeling.
Het proces gaf mij vertrouwen en liet mij dit op een speelse wijze inzien maar vooral ervaren.
Annemiek nogmaals dank daarvoor en heel veel succes om deze vorm van coaching in de wereld te brengen.

James

Snel tot de kern

Annemieke wist direct een veilige sfeer te creëren. Het was prettig om onvoorbereid hier in te mogen stappen en je over te geven aan wat er komen ging.
Door heel precies te worden, met de directe prettige feedback van Annemieke die ook echt kan doorvragen zonder oordeel waarbij je snel tot de kern komt.
Wat het bijzondere is dat juist het maken van de combinaties zorgt voor de verrassing!
En ook als je al het een en ander hebt gedaan op het gebied van coaching, ontwikkeling of reflectie is dit heel passend en gaat het je echt iets brengen.
Jezelf weer even in het middelpunt zetten is fijn en belangrijk. Om op koers te blijven of te wijzigen.

Annabel

Nieuwe inzichten en leuk om te doen!

Mijn Ervaarring was een erg leuke ervaring!

Met de fijne begeleiding van Annemieke de Vries die me bij de hand nam en door de fases leidde kwamen we in het midden terecht. Waar alles samenkomt.
Ondanks dat ik zelf geen nieuwe dingen aangaf, kwam er toch iets vernieuwends voor mij uit.

Vooral het inzicht van wil je zelf dingen honderd keer doen/uitvoeren, of wil je dit anderen leren om te doen. Dat was een groot verschil voor mij.
Ik kreeg energie van het gesprek. Als de tijd voor mij rijp is, weet ik welke eerste stappen ik kan gaan zetten, niet alles hoeft gelijk perfect voor elkaar te zijn.
Erg leuk om te doen!

Esther van Veldhuizen

Rustig en coachend meegenomen

Juul nam ons bij de training om durftevragen te begeleiden stap voor stap mee in de methodiek van #durftevragen. Door het gezamenlijk te oefenen en elkaar feedback te geven leerden we al snel hoe we zelf een durftevragen kunnen leiden.  Wat ik heel prettig vond is de manier waarop Juul de dag begeleidde, op een rustige coachende manier nam hij ons mee in de wereld en mogelijkheden van #durftevragen.

Tussendoor werd er een overheerlijke lunch gebracht door buurman Stroom, daar heeft iedereen van genoten!

Ik kan deze methodiek heel goed gebruiken in mijn werk als Cultuurmakelaar, ben blij met de handvatten die ik daarbij gekregen heb. Ook fijn dat we nog wat extra documentatie hebben gekregen.

Kleine tip, serveer iets lekkers bij de koffie en thee, dat maakt het helemaal af. Of.. #durfdittevragen aan de deelnemers, wie weet wat voor baktalenten je in huis haalt;)

Karelien Druijff

Een verfrissende dag

Ik nam deel aan de ‘Ervaarring’. Het was voor mij een mooie, verfrissende dag van zien en gezien worden, horen en gehoord worden. Het is een prachtig model waarmee je op een lichte manier tot de kern komt. Je gaat naar huis met een ‘vorm’ waarmee je aan de slag kunt en met een rugzakje vol tips. Mooie, authentieke begeleiding ook van fijne coaches. Een aanrader!”

Vanessa Luyten

Chocola!

De ervaarring is een prettige methode om samen met een coach te ontdekken wat je belangrijk vindt. De coach helpt je direct in het moment aan de hand van je eigen emoties om er chocola van te maken. Zeker de moeite waard als je even niet weet waar je heen wilt met je leven.

Gerard D.
senior manager

Terug naar je kern

Wat zo mooi aan deze droomfase is, is dat je even helemaal teruggaat naar je oerverhaal: waarom doe je de dingen die je doet? En waar ben je goed in en word je gelukkig van?

Ik deed mee aan Bouw aan je Droom en door daarmee aan de slag te gaan, ontstaat er een vorm waarin je je kwaliteiten kwijt kunt. Ik ben uitgedaagd om die vorm gewoon toe te passen op dag 2, een heuse talkshow, en ik vond het superleuk om te doen. Dit smaakt naar meer, ik ben meteen allemaal lijntjes gaan uitzetten.

En dan komen ze geheid: allemaal belemmerende gedachten, maar die horen erbij. Want gelukkig is daar dag 3 om je weer terug te brengen bij je plan.

Ik kan het iedereen aanraden. Het is een respectvolle, veilige omgeving, waarin niks te gek is.

Elma Vriezekolk

Met elkaar

Ik deed mee aan Bouw aan je Droom en hoe mooi is het dat er trainers zijn zoals Juul en Mieke, die met je mee kijken, voelen en denken bij het realiseren van je droom. Er zijn zoveel prachtige ideeën die met een zetje hier en daar, een prikkelende uitdaging en een groep supporters bij kunnen dragen aan een betere wereld. Dat dingen echt anders mogen. Daar deel van uitmaken, dat mogen leven ervaar ik nog iedere dag als “lucky me”.

Doen….de ontdekking dat mijn droom altijd, overal en in vele vormen geleefd kan worden.

Ervaren dat vragen, een ongelimiteerde verlanglijst of één enkele vraag een stroom op gang brengt van enthousiasme en samen delen, dat is fantastisch, geeft vleugels en laat dingen versnellen.

Dankjulliewel!

Ellen Hooijmans
Ellen Hooijmans

Inspirerend, concreet en een vliegende start!

Ik deed mee aan Bouw aan je droom. Door het begin met de heldere methode van de Ervaarring kreeg ik woorden voor alles wat er in mij borrelde. Niet alleen woorden, maar ook concrete acties en soms ook ronduit spannende opdrachten om de muurtjes waar ik tegen aanliep omver te werpen. Ik vond het een enorm leerzame maand, met mooie mensen als Juul en Mieke die ons begeleidden, maar ook met mooie mede-cursisten die mijn netwerk verrijken.

Elke week met gelijkgestemde brainstormen over onze dromen, het was telkens weer een feest waar ik met veel energie vanaf kwam! Grote dank voor de waardevolle lessen en ervaringen! Liefs Femke Joy.

Femke Joy Huibers-Saffrie

Het licht gaat even aan

Ik heb deze week meegedaan met de Ervaarring, en ben onder de indruk van de lichtheid en de helderheid ervan. Je spreekt uit wat er op dat moment speelt, alles wat in je leeft mag geuit. Heerlijk 🙂 En dan ineens, in het midden van de opstelling, valt het kwartje, alsof het licht even aanging. Mijn hoofd zat er niet meer tussen en ik voelde duidelijk wat ik in de wereld kan zetten. Dat voelen en voor me zien, maakt dat het beklijft. Prachtig dat zo’n korte lichte sessie zo treffend kan zijn.

Welmoet de Graaf

Training Durftevragen: de kracht van eenvoud

Inspirerende dag met de training Durftevragen: zelf aan de slag en de verschillende rollen in dit proces mogen ervaren. Met de tips van Juul Martin en de andere enthousiaste deelneemsters meteen een stap verder kunnen zetten. Ik zie ernaar uit om meer mensen op weg te helpen met deze krachtige methode.

Nicolle Clemens

Durf te vragen training was energiek!

Wat een heerlijke energieke sessie, veel geleerd, veel gedeeld, veel gelachen 😂🤣😂
Echt de moeite waard! Onderweg naar huis al begonnen met het boek van Juul Martin, leest makkelijk en veel herkenning.
A day well spent.
Nu zelf aan de slag.

Vivianne Hahn

Ik maakte een innerlijke sprong

Ik stapte de eerste bouwdag binnen met een globaal idee, een wens: ‘Onderwijs waarin kinderen kind kunnen zijn’. Het werd me al snel duidelijk dat er innerlijk werk te doen was, want wie sprak deze wens uit? Dat was die kleine meid die ooit zelf in de klas zat, hoopvol uit het raam keek, zich netjes aanpaste, en stilzwijgend het programma onderging.

De drang om het avontuur aan te gaan is bij mij mooi en liefdevol aangewakkerd. Lieve reisgenoten en begeleiders: ik dank jullie met heel mijn hart voor dit geschenk. En hoewel ik nog niet precies weet hoe, weet ik dat het goed komt omdat ik mijn drempel ben overgegaan die ik nemen moest om mijn droom te verwezenlijken.

Linda Jansen

Waarmaakchallenge op Udens College

Samen met een groep leerlingen uit de tweede en derde klas hebben we een prachtige creatieve dag gehad met de WAARMAAKchallenge.

De VMBO-leerlingen zijn begonnen met niets in een lege ruimte en hebben uit een groot aantal plannen samen voor 1 idee gekozen. Daarmee zijn ze aan de slag gegaan. Ze waren zelf heel goed in staat om een plan te maken, taken te verdelen en uit te voeren.
Dit heeft ervoor gezorgd dat ze aan het einde van de dag aan de plaatselijke TV en pers hebben kunnen vertellen hoe ze graag in Uden zouden zien dat er minder overlast zou zijn van zwerfafval en dat er meer straatverlichting komt in donkere straten en parken.
Er is inmiddels ook een medewerker van de gemeente Uden op onze school (Udens College) geweest om met de leerlingen in gesprek te gaan. De leerlingen hebben laten zien waartoe ze in staat zijn en wij zijn er erg trots op.

Eric Merkx
Udens College

Het vanzelfsprekende belicht

Ik deed mee aan Bouw aan je droom en het was voor mij verrassend herkenbaar. Makkelijker aanpak dan ik verwachtte. Het kwartje viel meteen de eerste dag 😉

Miguel Capdevila, M. M.
P2

Even stilstaan… en vooruitgaan

Wie zegt dat stilstand achteruitgang is?

Dank je Joske voor een waardevolle middag stilstaan tijdens de Ervaarring. Waardevol om zelf te ervaren wat energie geeft, wat energie verslindt en vooral om met collega-ZZP’ers heel veel herkenbare ervaringen te delen. Het was even stilstaan… en vooruitgaan. Absoluut voor herhaling vatbaar!

Femke

Mooi en ontroerend

Wat een mooie en ontroerende Ervaarring was het gisteren. Niet alleen mijn eigen Ervaarring, maar ook die van de andere deelnemers. Dankjewel daarvoor!

Karen Michels

Een waardevolle ervaring!

Het programma Bouw aan je droom heeft me verder gebracht naar de volgende stap op werkgebied. Door praktische opdrachten te doen met inspirerende mensen heb ik vertrouwen gekregen in mijn eigen kwaliteiten en een beter zicht op waar ik nu verder mee bezig wil zijn.

Anne-Pim van Oostveen
Seats2meet

Inspirerende boost

Bij zowel de Ervaarring die ik op een Drop-in dag deed als later bij de Bouw je droom maand heb ik een enorme sprong gemaakt in mijn eigen denken en het vormgeven van mijn bedrijf. Voor ik het wist had ik een nieuw product dat heel origineel en totaal passend bij mij is. Maar belangrijker nog, het geeft mij de mogelijkheid om bij te dragen aan een betere wereld.

Het is ook fijn om tips te krijgen en me gesteund te voelen door zeer positieve mensen die veel vertrouwen in mij hebben. En hoewel je wereldverbeteraars misschien associeert met zweverig kan ik je vertellen dat ook wanneer je erg nuchter bent, je hier ook goede aansluiting vindt.

Yvonne Lammertink

Juul Martin begeleidde een geweldige Durf te Vragen sessie

Juul Martin begeleidde een Durf te Vragen sessie tijdens de expertmeeting Fair Fashion & Fabrics, die Stichting DOEN en Social Enterprise NL organiseerden voor sociaal ondernemers. Hij hielp twee ondernemers bij het stellen van een hulpvraag aan het publiek van 80 collega ondernemers. Door Juul’s scherpe vragen kregen de ondernemers hun hulpvraag heel helder. Juul’s open houding, vertrouwen en enthousiasme werkte aanstekelijk op het publiek. Zij gaven de ondernemers een reeks aan creatieve oplossingen en nuttige contacten om weer een stapje verder te komen richting hun missie: de mode industrie inclusief en duurzaam maken. Juul is professioneel, empatisch en prettig om mee te werken. Aanrader!

Maxime Hofman

Morgen beginnen!

De aanpak van Juul en Mieke in het programma ‘Bouw aan je Droom’ heeft ervoor gezorgd dat ik een grote droom in kleine toepasbare stappen heb geknipt waardoor ik weet hoe ik moet beginnen. Door me af te vragen: wat is de kern van wat ik neer wil zetten in de wereld, waar maak ik me druk om, heb ik het heel praktisch gemaakt. Daardoor wordt er nu meer Ritme, Aandacht en Voldoening in deze hectische wereld gebracht en gaat ‘Ik Klooster’ een begrip worden 🙂

Robbin Pennings

Play on!

De Ervaarring is een aanrader, een korte tijdsinvestering en waarde-vol. Ik heb onverwachte en bevestigende inzichten gekregen. Ook door naar de andere deelnemers te kijken erg leerzaam voor jezelf. Juul is scherp, raakt de essentie, legt snel verbanden, prikkelt en daagt uit.

Sanne Nicholas

Gewoon gaan!

Trots om als een van de eerste deelnemers te hebben meegedaan aan het programma ‘Bouw aan je droom’ van de School voor Wereldverbeteraars.

Ik had heel veel ideeën, al jaren. Maar ik maakte ze te groot in mijn hoofd én ik wilde alles alleen doen. Juul en Mieke hebben samen met hun collega’s ons laten ervaren hoe je eerst naar de kern gaat en vervolgens dit omzet in (kleine) concrete acties. Dit geeft gelijk zoveel energie! Ik was die maand behoorlijk aan het stuiteren. Dat wordt vanzelf wat stabieler, maar de golfbeweging is in gang gezet! En mooi hoe zij hun netwerk delen, mensen en dromen aan elkaar koppelen en het vooral niet te moeilijk maken.

Je doet dit echt voor jezelf, mag die keuze ook maken en leert focus te houden. En uitproberen is juist goed. Gewoon gaan en dan vormt het zich vanzelf. Er komen allerlei emoties voorbij, maar je word er echt een blijer mens van! Leuk voor jou én je omgeving. Ik heb tijdens de training met mijn koffer vol souvenirs ReisMaartje ontdekt! Dus ik ben gestart! Doe je ook mee?!

Maartje van Haren

Ineens was het kraakhelder

De Ervaarring was voor mij simpel en doeltreffend.

Het fysiek maken van wat er in je leeft, helpt om contact te maken met je weten. Je laat je brein zo veel mogelijk buiten beschouwing. En voor iemand die alles kapot analyseert, is dat bevrijdend. Mieke Miltenburg heeft me er goed bij geholpen om die neiging af te buigen.

Super ervaring!

Cindy pittens