Jullie ervaringen met School voor Wereldverbeteraars

Het licht gaat even aan

Ik heb deze week meegedaan met de Ervaarring, en ben onder de indruk van de lichtheid en de helderheid ervan. Je spreekt uit wat er op dat moment speelt, alles wat in je leeft mag geuit. Heerlijk 🙂 En dan ineens, in het midden van de opstelling, valt het kwartje, alsof het licht even aanging. Mijn hoofd zat er niet meer tussen en ik voelde duidelijk wat ik in de wereld kan zetten. Dat voelen en voor me zien, maakt dat het beklijft. Prachtig dat zo’n korte lichte sessie zo treffend kan zijn.

Welmoet de Graaf

Training Durftevragen: de kracht van eenvoud

Inspirerende dag met de training Durftevragen: zelf aan de slag en de verschillende rollen in dit proces mogen ervaren. Met de tips van Juul Martin en de andere enthousiaste deelneemsters meteen een stap verder kunnen zetten. Ik zie ernaar uit om meer mensen op weg te helpen met deze krachtige methode.

Nicolle Clemens

Durf te vragen training was energiek!

Wat een heerlijke energieke sessie, veel geleerd, veel gedeeld, veel gelachen 😂🤣😂
Echt de moeite waard! Onderweg naar huis al begonnen met het boek van Juul Martin, leest makkelijk en veel herkenning.
A day well spent.
Nu zelf aan de slag.

Vivianne Hahn

Onderwijs waarin kinderen kind kunnen zijn

Vorige week woensdag 3 april 2019 was mijn laatste bouwdag van het programma ‘Bouw aan je droom’. Ik stapte de eerste bouwdag binnen met een globaal idee, een wens: ‘Onderwijs waarin kinderen kind kunnen zijn’. Het werd me al snel duidelijk dat er innerlijk werk te doen was, want wie sprak deze wens uit? Dat was die kleine meid die ooit zelf in de klas zat, hoopvol uit het raam keek, zich netjes aanpaste, en stilzwijgend het programma onderging. Een vrouw die zich later in het leven stort om ‘het’ te zoeken en nu begrijpt dat dit haar leven heeft getekend en gekleurd. Het leverde een ruwe schets op van een idee om de weg terug te gaan naar de verloren schat. Door de ogen van mijn drie kinderen zie ik elke dag weer hoe het moet zijn geweest, fris, hoopvol, en vol nieuwsgierigheid.

Zeker in de ogen van mijn dochter met het syndroom van Down, dat ik ook wel de droom van Down noem. Ergens diep van binnen, Down-in, is mijn kleine meid er nog. Op de laatste bouwdag stapte ik in de trein na dagenlang te knutselen aan iets dat het dan moest worden… Ik zocht houvast omdat ik kennelijk diep van binnen wist dat er eigenlijk iets anders moest gebeuren: overgave.. Ik zie de vragende blikken van de groep nog voor me: wat heeft ze nu gedaan?

Ik bekende kleur, kwam te voorschijn en stapte over mijn eigen schaamte heen, omdat het kon. De boodschap was: ik mag er zijn! De groep was veilig en we bouwden allemaal, door ergens onze eigen schaamte eens diep in de ogen te kijken en te zien dat daar de schat huist. Ik had er al veel over gelezen, maar het zelf gaan doen is andere koek. De drang om het avontuur aan te gaan is mooi en liefdevol opgebouwd. Lieve reisgenoten en begeleiders: ik dank jullie met heel mijn hart voor dit geschenk. Een geschenk dat doorgegeven mag worden aan het onderwijs. En hoewel ik nog niet weet hoe, weet ik dat het goed komt omdat ik mijn drempel ben overgegaan die ik nemen moest om mijn droom te verwezenlijken.

Ik zet me al enkele jaren in voor inclusief onderwijs door maandelijks blogs te schrijven voor het project in1school. Door verschillen in de klas te omarmen kun je ook de verschillende aspecten van jezelf ontdekken. Je hebt immers andere mensen nodig om weerspiegeling te vinden: en dat kan dus ook als je al 48 jaar bent!

Linda Jansen

Waarmaakchallenge op Udens College

Samen met een groep leerlingen uit de tweede en derde klas hebben we een prachtige creatieve dag gehad met de WAARMAAKchallenge.

De VMBO-leerlingen zijn begonnen met niets in een lege ruimte en hebben uit een groot aantal plannen samen voor 1 idee gekozen. Daarmee zijn ze aan de slag gegaan. Ze waren zelf heel goed in staat om een plan te maken, taken te verdelen en uit te voeren.
Dit heeft ervoor gezorgd dat ze aan het einde van de dag aan de plaatselijke TV en pers hebben kunnen vertellen hoe ze graag in Uden zouden zien dat er minder overlast zou zijn van zwerfafval en dat er meer straatverlichting komt in donkere straten en parken.
Er is inmiddels ook een medewerker van de gemeente Uden op onze school (Udens College) geweest om met de leerlingen in gesprek te gaan. De leerlingen hebben laten zien waartoe ze in staat zijn en wij zijn er erg trots op.

Eric Merkx
Udens College

Het vanzelfsprekende belicht

Ik deed mee aan Bouw aan je droom en het was voor mij verrassend herkenbaar. Makkelijker aanpak dan ik verwachtte. Het kwartje viel meteen de eerste dag 😉

Miguel Capdevila, M. M.
P2

Even stilstaan… en vooruitgaan

Wie zegt dat stilstand achteruitgang is?

Dank je Joske voor een waardevolle middag stilstaan tijdens de Ervaarring. Waardevol om zelf te ervaren wat energie geeft, wat energie verslindt en vooral om met collega-ZZP’ers heel veel herkenbare ervaringen te delen. Het was even stilstaan… en vooruitgaan. Absoluut voor herhaling vatbaar!

Femke

Mooi en ontroerend

Wat een mooie en ontroerende Ervaarring was het gisteren. Niet alleen mijn eigen Ervaarring, maar ook die van de andere deelnemers. Dankjewel daarvoor!

Karen Michels

Een waardevolle ervaring!

Het programma Bouw aan je droom heeft me verder gebracht naar de volgende stap op werkgebied. Door praktische opdrachten te doen met inspirerende mensen heb ik vertrouwen gekregen in mijn eigen kwaliteiten en een beter zicht op waar ik nu verder mee bezig wil zijn.

Anne-Pim van Oostveen
Seats2meet

Inspirerende boost

Bij zowel de Ervaarring die ik op een Drop-in dag deed als later bij de Bouw je droom maand heb ik een enorme sprong gemaakt in mijn eigen denken en het vormgeven van mijn bedrijf. Voor ik het wist had ik een nieuw product dat heel origineel en totaal passend bij mij is. Maar belangrijker nog, het geeft mij de mogelijkheid om bij te dragen aan een betere wereld.

Het is ook fijn om tips te krijgen en me gesteund te voelen door zeer positieve mensen die veel vertrouwen in mij hebben. En hoewel je wereldverbeteraars misschien associeert met zweverig kan ik je vertellen dat ook wanneer je erg nuchter bent, je hier ook goede aansluiting vindt.

Yvonne Lammertink

Juul Martin begeleidde een geweldige Durf te Vragen sessie

Juul Martin begeleidde een Durf te Vragen sessie tijdens de expertmeeting Fair Fashion & Fabrics, die Stichting DOEN en Social Enterprise NL organiseerden voor sociaal ondernemers. Hij hielp twee ondernemers bij het stellen van een hulpvraag aan het publiek van 80 collega ondernemers. Door Juul’s scherpe vragen kregen de ondernemers hun hulpvraag heel helder. Juul’s open houding, vertrouwen en enthousiasme werkte aanstekelijk op het publiek. Zij gaven de ondernemers een reeks aan creatieve oplossingen en nuttige contacten om weer een stapje verder te komen richting hun missie: de mode industrie inclusief en duurzaam maken. Juul is professioneel, empatisch en prettig om mee te werken. Aanrader!

Maxime Hofman

Morgen beginnen!

De aanpak van Juul en Mieke in het programma ‘Bouw aan je Droom’ heeft ervoor gezorgd dat ik een grote droom in kleine toepasbare stappen heb geknipt waardoor ik weet hoe ik moet beginnen. Door me af te vragen: wat is de kern van wat ik neer wil zetten in de wereld, waar maak ik me druk om, heb ik het heel praktisch gemaakt. Daardoor wordt er nu meer Ritme, Aandacht en Voldoening in deze hectische wereld gebracht en gaat ‘Ik Klooster’ een begrip worden 🙂

Robbin Pennings

Play on!

De Ervaarring is een aanrader, een korte tijdsinvestering en waarde-vol. Ik heb onverwachte en bevestigende inzichten gekregen. Ook door naar de andere deelnemers te kijken erg leerzaam voor jezelf. Juul is scherp, raakt de essentie, legt snel verbanden, prikkelt en daagt uit.

Sanne Nicholas

Gewoon gaan!

Trots om als een van de eerste deelnemers te hebben meegedaan aan het programma ‘Bouw aan je droom’ van de School voor Wereldverbeteraars.

Ik had heel veel ideeën, al jaren. Maar ik maakte ze te groot in mijn hoofd én ik wilde alles alleen doen. Juul en Mieke hebben samen met hun collega’s ons laten ervaren hoe je eerst naar de kern gaat en vervolgens dit omzet in (kleine) concrete acties. Dit geeft gelijk zoveel energie! Ik was die maand behoorlijk aan het stuiteren. Dat wordt vanzelf wat stabieler, maar de golfbeweging is in gang gezet! En mooi hoe zij hun netwerk delen, mensen en dromen aan elkaar koppelen en het vooral niet te moeilijk maken.

Je doet dit echt voor jezelf, mag die keuze ook maken en leert focus te houden. En uitproberen is juist goed. Gewoon gaan en dan vormt het zich vanzelf. Er komen allerlei emoties voorbij, maar je word er echt een blijer mens van! Leuk voor jou én je omgeving. Ik heb tijdens de training met mijn koffer vol souvenirs ReisMaartje ontdekt! Dus ik ben gestart! Doe je ook mee?!

Maartje van Haren

Ineens was het kraakhelder

De Ervaarring was voor mij simpel en doeltreffend.

Het fysiek maken van wat er in je leeft, helpt om contact te maken met je weten. Je laat je brein zo veel mogelijk buiten beschouwing. En voor iemand die alles kapot analyseert, is dat bevrijdend. Mieke Miltenburg heeft me er goed bij geholpen om die neiging af te buigen.

Super ervaring!

Cindy pittens