Wie wordt de wereldverbeteraar van het jaar 2019? Je kunt NU stemmen!

Wie is de Leukste Onbekende Wereldverbeteraar van het jaar? De finalisten zijn bekend, op wie stem jij?

We weten dat er zo veel mensen zo veel mooie dingen aan het doen zijn voor een betere wereld. Net zoals Fien Snelting, die vorig jaar door jullie werd uitgeroepen tot wereldverbeteraar van het jaar. We vermoeden dat er nog zo veel meer zijn die wij en vele anderen nog niet eens kennen. Laten we daar samen verandering in brengen.
Laten we gave mensen met mooie gelukte dromen bekender maken, hun ideeën helpen te verspreiden en ze gaan prijzen! Dat doen we met deze verkiezing, doe je mee?
fien snelting wereldverbeteraar van het jaar

Fien Snelting, wereldverbeteraar van het jaar 2018

De nominatieronde zit erop!

Uit tientallen inzendingen hebben wij met oerrr-wereldverbeteraar Henry Mentink, klimaatambassadeur Margot Ribberink en Fien Snelting, de winnaar van vorig jaar, twaalf finalisten voor dit jaar geselecteerd. Tot 24 september kon iedereen op de finalisten stemmen.

De uitreiking en de prijzen

Op 26 september wordt de winnaar bekend gemaakt op het Grootste Kennisfestival van Noord Nederland. Alle twaalf finalisten zijn welkom op dat festival (toegang is normaal € 195,-) en krijgen daar en dan natuurlijk eeuwige roem, een setje inspirerende boeken van Uitgeverij Haystack, superlekkere natuurlijke deo van Lekker in een potje en de uiteindelijke winnaar krijgt een heeeeeeeel bijzondere verrassing: een geheel verzorgd diner op Vuurtoreneiland voor twee personen!

Onder alle inzenders en stemmers verloten we:

Volg de actie via onze LinkedIn of Facebook pagina en #LOW2019.


DIT ZIJN DE FINALISTEN

Rosa Anders

Rosa (15) heeft samen met haar team meer dan 15.000 Europese jongeren opgeroepen om in actie te komen voor een beter klimaat

Natascha Kooiman

Natascha zet zich met o.a. haar eigen social enterprise Smaackmakers in voor het versnellen richting een duurzaam en gezond voedselsysteem, om de duurzame en gezonde keuze voor iedereen de logische (en lekkere!) keuze te maken.

Narda Beunders

Narda is architect en bouwt community centres en buurthuizen op vluchtelingenkampen en plekken waar de vluchtelingen arriveren op het strand - zodat ze beschutting van de koude en hitte kunnen vinden. Dit doet ze allemaal op eigen houtje en door middel van crowdfunding.

Alaeddin Janid

Hij zorgt voor hoop voor kinderen in een aantal vluchtelingenkampen op geheel eigen wijze. Alaeddin is zelf een Syrische vluchteling, die recentelijk zijn Nederlandse paspoort heeft mogen ontvangen.

Martin Voorbij

Martin heeft duizenden mensen over de hele wereld in gesprek gebracht over HOOP, door ze te vragen om hun beeld van HOOP te schilderen.

Margot Peters

Margot is een studiebegeleidingsinstituut gestart, het Leerstation, waar de sterkste (sch)ouders de zwaarste lasten dragen zodat alle kinderen toegang hebben tot extra hulp bij hun schoolwerk.

Timmy de Vos

Met zijn e-waste race, een jaarlijkse landelijke competitie waarbij kinderen elektronisch afval ophalen krijgt hij het land schoon en kinderen in actie.

Gwen Jansen

Met het door haar bedachte en gefinancierde TV-programma Green Make Over op SBS6 weet zij met humor een nieuwe doelgroep bekend te maken met duurzaamheid in en om het eigen huis.

Olaf Oosterman

Met zijn zelfgebouwde zeilschip maakt Olaf al 12 jaar empowerment zeereizen (vanuit stichting Live Your Dream Fuondation) met chronisch zieke jongeren tussen de 16 & 30 jaar. Hij heeft zelf 331 cm littekens op zijn lijf.

Vanessa Umboh

Vanessa zet zich met haar stichting Stem zonder Gezicht in voor bewustwording over het armoedeprobleem in Rotterdam (1 op de 4 kinderen leeft in armoede!).

Léon Polman

Léon maakt met zijn Green Side duurzame notitieboeken van enkelzijdig geprint papier zodat het volledige potentieel van het papier wordt benut. De boekjes worden ingebonden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De eerste 1.000 boekjes zijn bijna verkocht

Teun van Roessel

Teun heeft een zon-etende robot, Solly, ontwikkeld met daarnaast een educatief pakket. Daarmee worden kinderen al op jonge leeftijd geïntroduceerd in de wereld van duurzame energie.

de winnaar is Alaeddin Janid!